ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

1.Εισαγωγή

Ο παρών διαδικτυακός τόπος, www.evalingerie.gr , είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης προϊόντων μέσω εξ αποστάσεως διαδικτυακών παραγγελιών της ελληνικής εταιρείας με επωνυμία «Κουτινούδη Ευφροσύνη & ΣΙΑ ΕΕ» η οποία εδρεύει στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη 194,54352, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@evalingerie.gr, τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης +30 2310908857 και εκπροσωπείται νόμιμα (εφεξής καλούμενη εταιρεία).

Οι παρόντες όροι λειτουργίας και χρήσης της ιστοσελίδας αποτελούν δεσμευτικούς κανόνες, τους οποίους τηρεί και επιβάλλει η εταιρεία κατά την παροχή των παρακάτω υπηρεσιών κοινωνίας της πληροφορίας στους χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος www.evalingerie.gr . Οι παρόντες όροι είναι απολύτως συμβατοί με το ισχύον ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο και η μη συμμόρφωση των χρηστών της ιστοσελίδας ή και τρίτων προσώπων προς αυτούς συνεπάγεται την άρση κάθε ευθύνης της εταιρείας σε σχέση με τυχόν θιγόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Κάθε χρήστης που εισέρχεται και συναλλάσσεται ή κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος (εφεξής καλούμενος για συντομία "επισκέπτης" ή/και "χρήστης" ή "καταναλωτής" αναλόγως του αν περιορίζεται σε επίσκεψη μόνον στο κατάστημα ή πραγματοποιεί και παραγγελία και αγορά προϊόντων) τεκμαίρεται ότι έχει μελετήσει, κατανοήσει και αποδεχτεί ανεπιφύλακτα όλους ανεξαιρέτως τους κατωτέρω όρους που εδώ διατυπώνονται. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους χρήσης της παρούσας, οφείλει να μη συνεχίσει την πλοήγηση του στην σελίδα.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς αλλαγής των διατάξεων των όρων χρήσης οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση, είτε λόγω μεταβολής της εμπορικής της πολιτικής είτε λόγω εναρμόνισης με το εκάστοτε ισχύον νομικό πλαίσιο. Για τον λόγο αυτό συνίσταται στον επισκέπτη/χρήστη της ιστοσελίδας να ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής χρήση της ιστοσελίδας συνεπάγεται την αποδοχή εκ μέρους του όλων των ενδεχόμενων τροποποιήσεων.

2. Παρεχόμενες πληροφορίες και προϊόντα

Η εταιρεία δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα αναφορικά με την ταυτότητα της εταιρείας και με την διεκπεραίωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η εταιρεία, στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται από καταχωρήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων που έγιναν εκ σφάλματος/παραδρομής κατά την κοινή πείρα και δικαιούται να προβαίνει σε διόρθωση αυτών οποτεδήποτε αντιληφθεί την ύπαρξή τους

3. Περιορισμός Ευθύνης

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας διατίθεται «ως έχει» και η εταιρεία δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή μη, σχετικά με την αρτιότητα, ορθότητα, επικαιρότητα, εμπορικότητα, μη παραβίαση ή καταλληλότητα του περιεχομένου αυτής για οποιαδήποτε χρήση ή σκοπό.

Η εταιρεία στα πλαίσια των συναλλαγών της από το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν ευθύνεται και δεν υπέχει υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη ή ζημία προκύψει από την ακύρωση παραγγελιών, από τη μη εκτέλεση ή από την καθυστέρηση εκτέλεσης τους, για οποιαδήποτε αιτία. Δεν εγγυάται τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που εκτίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά αναλαμβάνει υποχρέωση έγκαιρης ενημέρωσης του ενδιαφερόμενου πελάτη σχετικά με την διαθεσιμότητα ή μη των προϊόντων, οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υπέχει καμία περαιτέρω ευθύνη.

Η εταιρεία, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής θετική ή αποθετική ζημία υποστεί ο επισκέπτης/χρήστης της σελίδας, του ηλεκτρονικού καταστήματος, του newsletter, των επιλογών και των περιεχομένων ή τρίτος από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και προϊόντων ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Επίσης, η εταιρεία δεν εγγυάται ότι η ιστοσελίδα, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπές και σφάλματα, ότι τα λάθη θα διορθώνονται ή ότι θα δίνονται απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που της τίθενται. Ομοίως η εταιρεία δεν δεσμεύεται ότι η ιστοσελίδα ή οποιοσδήποτε άλλος συγγενικός δικτυακός τόπος ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων το περιεχόμενο τίθεται στη διάθεση των επισκεπτών/χρηστών παρέχονται χωρίς “ιούς” ή άλλα επιζήμια λογισμικά. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο επισκέπτης/χρήστης και σε καμία περίπτωση η εταιρεία

4.Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) που ενδεικτικά περιλαμβάνει διακριτικούς τίτλους, σήματα, εικόνες, γραφικά, φωτογραφίες, σχέδια κ.λπ.(εφεξής περιεχόμενο) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας και προστατεύονται από το ισχύον εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο. Η χρήση τους στον ηλεκτρονικό κατάστημα δεν παρέχει σε καμία περίπτωση άδεια ή δικαίωμα χρήσης τους από τρίτους. Η εταιρεία διατηρεί όλα τα πνευματικά δικαιώματα αναφορικά με το περιεχόμενο και τα αντίγραφα που δημιουργούνται βάσει αυτού.

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη και ειδική προς τούτο, συναίνεση της δικαιούχου εταιρείας. Η εταιρεία επιφυλάσσεται να κινήσει αστικές, διοικητικές και ποινικές νομικές ενέργειες εναντίον κάθε παραβάτη των σχετικών όρων που αφορούν την χρήση επί των ανωτέρω περιουσιακών αγαθών της.

5.Περιορισμένη άδεια

Η εταιρεία υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στο παρόν και όλους τους εφαρμοστέους νόμους και κανονισμούς, χορηγεί στον επισκέπτη/χρήστη ένα μη αποκλειστικό, αμεταβίβαστο, προσωπικό, περιορισμένο δικαίωμα πρόσβασης, χρήσης και παρουσίασης αυτής της ιστοσελίδας και των περιεχομένων στοιχείων της.

Αυτή η άδεια δεν αποτελεί μεταβίβαση τίτλου στην ιστοσελίδα και στα στοιχεία της και υπόκειται στους ακόλουθους περιορισμούς: (1) Ο επισκέπτης/χρήστης πρέπει να διατηρεί σε όλα τα αντίγραφα της ιστοσελίδας και των στοιχείων της, όλες τις επισημειώσεις που αφορούν πνευματικά δικαιώματα και άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και (2) δεν μπορεί να τροποποιήσετε την ιστοσελίδα και τα στοιχεία της με κανένα τρόπο ή να αναπαράγει ή να παρουσιάσει δημοσίως, ή να διανείμει ή με άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα και τα στοιχεία της για οποιοδήποτε δημόσιο ή εμπορικό σκοπό, εκτός εάν άλλως επιτρέπεται με το παρόν.

6.Ευθύνη του χρήστη

Ο επισκέπτης/χρήστης της ιστοσελίδας οφείλει αφενός μεν να συμμορφώνεται πλήρως με τους κανόνες και τις διατάξεις του ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και τη σχετική νομοθεσία, που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Περαιτέρω, οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια, ευγενικά και διακριτικά κατά τη διάρκεια επίσκεψης και χρήσης της ιστοσελίδας, ενεργώντας σύμφωνα με την καλή πίστη και τα χρηστά ήθη. Απαγορεύεται ρητά η υιοθέτηση αθέμιτων πρακτικών ή άλλων μεθόδων, πράξεων ή και παραλείψεων, που αντίκεινται στον Κώδικα Συμπεριφοράς Χρηστών Internet, NETIQUETTE. Οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στο Site ή στο Δίκτυο γενικότερα, απορρέουσα από την παράνομη ή και αθέμιτη χρήση των σχετικών υπηρεσιών από τον χρήστη ανάγεται στη σφαίρα της αποκλειστικής ευθύνης του.

Ο χρήστης έχει την υποχρέωση να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια, που περιορίζει ή εμποδίζει τρίτους να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα ή και έχει ως σκοπό τη φόρτωση ή την υπονόμευση ή την αλλοίωση ή την πτώση, βλάβη και δυσλειτουργία της. Περαιτέρω, ο χρήστης έχει την υποχρέωση να απέχει από οποιαδήποτε εν γένει παράνομη, καταχρηστική και αθέμιτη ενέργεια, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα.

Ο χρήστης ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία υποστεί η εταιρεία, που οφείλεται σε πράξεις ή και παραλείψεις του, που συνιστούν παράβαση των υποχρεώσεών του με βάση την κείμενη νομοθεσία και τους παρόντες όρους, περιλαμβανομένων των περιπτώσεων εμπλοκής της εταιρείας σε αντιδικίες καθώς και περιπτώσεων, στις οποίες θα υποχρεωθεί η εταιρεία να καταβάλει πρόστιμα ή αποζημιώσεις σε τρίτους εξαιτίας της παράβασης των υποχρεώσεων του χρήστη, επιφυλασσομένου του δικαιώματος της εταιρείας να κινηθεί αναγωγικά κατά του χρήστη.

7.Χρήση συνδέσμων σε δικτυακούς τόπους τρίτων (links)

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.evalingerie.gr παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δικτυακούς τόπους τρίτων μέσα από κατάλληλους συνδέσμους(links). Οι εν λόγω σύνδεσμοι έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για τη διευκόλυνση του επισκέπτη/χρήστη του ηλεκτρονικού καταστήματος, η χρήση τους δεν είναι υποχρεωτική και το γεγονός ότι εμφανίζονται στην σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος δεν υποδηλώνει σε καμία περίπτωση ότι η εταιρεία εγκρίνει ή αποδέχεται το περιεχόμενο τους. Οι δικτυακοί τόποι στους οποίους παραπέμπουν δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εταιρείας και υπόκεινται στους αντίστοιχους, των δικτυακών αυτών τόπων, όρους χρήσης. Συνεπώς η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο και την λειτουργία των δικτυακών αυτών τόπων.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

1.Επιστροφές προϊόντων λόγω λάθους παράδοσης

Ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει αντικατάσταση του προϊόντος εφόσον αυτό που του παραδόθηκε δεν αντιστοιχεί κατά είδος και ποσότητα με την παραγγελία του η απολείπεται κάποια συνομολογημένη ιδιότητα. Ο καταναλωτής οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με την εταιρεία σχετικά με το λάθος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα προϊόντα να βρίσκονται στην κατάσταση στην οποία παρελήφθησαν(χωρίς ζημίες με άθικτη συσκευασία).Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων στην εταιρεία καθώς και τα έξοδα επαναπροώθησης στον καταναλωτή βαρύνουν τη εταιρεία, εφόσον τηρείται ο προτεινόμενος από την εταιρεία τόπος επιστροφής.

2. Επιστροφές προϊόντων, τα οποία θεωρούνται ελαττωματικά κατά την παράδοση (DOA)

Η επιστροφή των προϊόντων, τα οποία θεωρούνται ελαττωματικά κατά την παράδοση (DOA) θα γίνεται αποδεκτή εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την παράδοση αυτών στον καταναλωτή. Ταυτόχρονα, θα πρέπει το προϊόν να μην είναι κατεστραμμένο και να έχει όλα τα πρωτότυπα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (Δ.Α.Τ., Απ. Λιανικής κ.λπ.) και πλήρη τη συσκευασία του. Στις περιπτώσεις αυτές ισχύουν τα ακόλουθα:

Το προϊόν παραλαμβάνεται και ελέγχεται για την διαπίστωση του αναφερόμενου από τον καταναλωτή ελαττώματος.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί αυτά από την εταιρεία, θα γίνεται αντικατάσταση του είδους με όμοιο καινούριο, ή σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας με άλλο καινούργιο προϊόν αντίστοιχης ποιότητας και τιμής, άλλως σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν επιθυμεί αντικατάσταση, θα πραγματοποιείται επιστροφή των χρημάτων της αρχικής αγοράς στον καταναλωτή. Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε γίνει η αρχική πληρωμή του πελάτη προς την εταιρεία.

Ειδικότερα, σε περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας η εταιρεία θα υποχρεούται να ενημερώσει την εκδότρια Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί εν συνεχεία σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον καταναλωτή χωρίς σχετική ευθύνη της εταιρείας πλέον. Η εταιρεία κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την προμνησθείσα σύμβαση. Στην περίπτωση πληρωμής με μετρητά, εάν ο καταναλωτής είχε επιλέξει την δυνατότητα "παραλαβή από το κατάστημα", θα γίνεται με επιστροφή των χρημάτων του σε αυτόν από το φυσικό κατάστημα της εταιρείας, Τούμπα Θεσσαλονίκης, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη 194. Σε περίπτωση πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα θα πραγματοποιείται αντίστροφο τραπεζικό έμβασμα από τους λογαριασμούς της εταιρείας προς τον πελάτη

Τα έξοδα αποστολής τόσο για την επιστροφή των προϊόντων στην εταιρεία όσο και για την επαναπροώθηση στον καταναλωτή του αντικατεστημένου προϊόντος βαρύνουν την εταιρεία.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον καταναλωτή, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων, και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του καταναλωτή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή εσωρούχων αποτελεί η μη προηγούμενη χρήση τους από τον καταναλωτή, όπως υπαγορεύεται από τους κανόνες υγιεινής.

3.Επιστροφή μη ελαττωματικών προϊόντων - Δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης από τον πελάτη

Ο καταναλωτής σύμφωνα με το ν. 2251/1994 περί προστασίας του καταναλωτή έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την σύμβαση αγοράς μέσα σε χρονικό διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών (όταν πρόκειται τέτοια σύμβαση), ή από την παράδοση (όταν πρόκειται για προϊόντα) και μάλιστα όταν είναι πολλά προϊόντα στην ίδια παραγγελία από την παράδοση και του τελευταίου ενώ όταν υπάρχει υποχρέωση παράδοσης προϊόντων σε τακτά διαστήματα από την παράδοση του πρώτου. Η υπαναχώρηση γίνεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Η υπαναχώρηση αυτή είναι αναιτιολόγητη και χωρίς καμία επιβάρυνση και αν το είδος έχει ήδη παραδοθεί ο καταναλωτής οφείλει να επιστρέψει το προϊόν ακριβώς στην κατάσταση που το παρέλαβε, με το σύνολο των εξαρτημάτων του, των εντύπων που το συνοδεύουν και της συσκευασίας του σε άριστη κατάσταση. Η επιστροφή του είδους γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον πρώτα ο αγοραστής έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η εταιρία για την αποστολή του είδους σε αυτόν και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του είδους.

Η δήλωση υπαναχώρησης ασκείται εγγράφως ή και ηλεκτρονικά και η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αποστείλει επιβεβαίωση της παραλαβής δήλωσης υπαναχώρησης μόλις αυτή περιέλθει σε αυτήν.

Κατόπιν της δήλωσης υπαναχώρησης, η εταιρεία υποχρεούται να αποδώσει το τίμημα που εισέπραξε το πολύ μέσα σε 14 μέρες από την παράδοση του αγαθού.

Δεν επιστρέφονται τα έξοδα αποστολής παράδοσης αν ο πελάτης είχε επιλέξει τρόπο παράδοσης άλλο από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που προσφέρει η εταιρεία.

Η επιστροφή των χρημάτων στον πελάτη, θα γίνεται με τον ίδιο μέσο με το οποίο είχε γίνει η αρχική είσπραξη. Συγκεκριμένα στην περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας ως εξής: σε περίπτωση που μέχρι την υπαναχώρηση και επιστροφή του είδους έχει καταβληθεί στην εταιρεία το τίμημα από την Τράπεζα, η εταιρεία θα υποχρεούται να ενημερώσει την Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον καταναλωτή. Η εταιρεία κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την προμνησθείσα σύμβαση. Στην περίπτωση πληρωμής με μετρητά, εάν ο καταναλωτής είχε επιλέξει την δυνατότητα "παραλαβή από το κατάστημα", θα γίνεται με επιστροφή των χρημάτων του σε αυτόν από το φυσικό κατάστημα της εταιρείας, Τούμπα Θεσσαλονίκης, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη 194. Σε περίπτωση πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα η επιστροφή θα γίνεται επίσης με τραπεζικό έμβασμα στον ίδιο λογαριασμό του πελάτη.

Ο καταναλωτής ευθύνεται να αποζημιώσει την εταιρεία αν έκανε χρήση άλλη από εκείνη που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών στο διάστημα μέχρι τη δήλωση της υπαναχώρησης. Η διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών θα πρέπει να γίνει με βάση την πληροφόρηση που παρέχεται πάνω στην εξωτερική συσκευασία κάθε προϊόντος, καθώς και τις συμπληρωματικές πληροφορίες που παρέχει η εταιρεία και πάντως χωρίς να ανοιχθεί η συσκευασία των προϊόντων και να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο το αγαθό. Η εταιρεία είναι πρόθυμη να ενημερώσει τον πελάτη για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα προϊόντα παρέχοντας επιπλέον πληροφοριακό υλικό με ηλεκτρονικό ή άλλο τρόπο. Σε περίπτωση ανοίγματος της συσκευασίας ή/κα χρησιμοποίησης των αγαθών η αξία τους αυτομάτως μειώνεται καθώς το προϊόν χαρακτηρίζεται ως μεταχειρισμένο και ο πελάτης οφείλει να αποζημιώσει την εταιρεία για την μείωση της αξίας του προϊόντος. Η μείωση της αξίας από το άνοιγμα της συσκευασίας και επακόλουθα από τον χαρακτηρισμό του προϊόντος ως μεταχειρισμένου εξετάζεται κατά περίπτωση και καθορίζεται από την εταιρεία και συνήθως είναι της τάξης του 20%-30%.Η εταιρεία δικαιούται να συμφωνήσει με τον πελάτη την αποζημίωσή της ακόμα και με αμοιβαίο συμψηφισμό.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει για προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, όπως τα εσώρουχα.


ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

1.Λογαριασμός μέλους

Ο επισκέπτης του διαδικτυακού τόπου, εφόσον διαθέτει δικαιοπρακτική ικανότητα, έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει τα διατιθέμενα προς πώληση εξ αποστάσεως προϊόντα που παρουσιάζονται στο διαδικτυακό τόπο, σύμφωνα με τους παρόντες όρους και την διαδικασία παραγγελίας που έχει αναπτυχθεί στις επιμέρους ιστοσελίδες. Για την χρήση της δυνατότητας υποβολής παραγγελίας αγοράς προϊόντων απαιτείται από τον επισκέπτη/χρήστη να εγγραφεί στο www.evalingerie.gr και συμφωνεί να: α) παρέχει αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται στις σχετικές αιτήσεις για πρόσβαση στα περιεχόμενά του και β) να διατηρεί και επιμελώς ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη και γ) να μην προβαίνει προς περαιτέρω διάθεση των προϊόντων που αγοράζει και να μην τα χρησιμοποιεί για εξυπηρέτηση επαγγελματικών σκοπών του. Για τη σύναψη της σύμβασης και την εκτέλεσή της οι πληροφορίες που ζητούνται στους επιμέρους ιστότοπους είναι απαραίτητες και εάν ο πελάτης αρνηθεί να τις θέσει στην διάθεση του www.evalingerie.gr ή οι πληροφορίες που διαθέσει δεν είναι ακριβείς, η σύμβαση δεν θα είναι έγκυρη και δεν θα μπορεί το ηλεκτρονικό κατάστημα να εκτελέσει την παραγγελία του χρήστη.

Τα μέλη/χρήστες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήστη και γενικότερα τον λογαριασμό τους (user account). Τα μέλη/χρήστες συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα τους υπεύθυνους του ηλεκτρονικού καταστήματος για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη/χρήστες ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδό τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (logout). Η εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία ή αμέλεια των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

2.Προυποθέσεις παραγγελίας

Ο επισκέπτης/χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος έχει τη δυνατότητα να συνάψει έγκυρη παραγγελία εφόσον είναι δικαιοπρακτικά ικανός σύμφωνα με τον Ελληνικό Αστικό Κώδικα. Η εταιρία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αξιώσει από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελίες που πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα. Παρά όλα αυτά εταιρεία δεν είναι σε θέση να εξακριβώνει πάντα με ασφάλεια τα στοιχεία των πελατών της στις περισσότερες παραγγελίες και για αυτόν το λόγο δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για περιπτώσεις έλλειψης δικαιοπρακτικής ικανότητας.

Όλες οι συμβάσεις για την αγορά προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο όπως έχει τροποποιηθεί από τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες οι οποίες σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και με τις συμβάσεις εξ αποστάσεως με καταναλωτές.

Η πραγματοποίηση παραγγελίας προϋποθέτει:

- την συμπλήρωση σχετικής φόρμας με την παράθεση των απαραίτητων στοιχείων για την σύναψη της σύμβασης πώλησης

- την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της σύμβασης πώλησης, όσον αφορά το πωλούμενο είδος, την ποσότητα, το τίμημα συμπεριλαμβανομένων φόρων και λοιπών δαπανών, τον τρόπο διεκπεραίωσης της συναλλαγής, τον χρόνο και τον τόπο παράδοσης της παροχής,
- την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων χρήσης

Ειδικότερα η διαδικασία παραγγελίας λειτουργεί ως εξής: ο καταναλωτής βρίσκει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν μέσω των μηχανισμών αναζήτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος ή από τις διάφορες θεματικές και προϊόντικές σελίδες. Στην συνέχεια με την επιλογή του συνδέσμου ΠΡΟΣΘΗΚΗ του παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης των προϊόντων που τον ενδιαφέρουν στο ηλεκτρονικό “καλάθι αγορών”. Αφού ολοκληρώσει την προσθήκη των επιθυμητών προϊόντων στο καλάθι του παρέχεται η δυνατότητα μέσω του συνδέσμου ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ, ολοκλήρωσης της παραγγελίας επιλέγοντας τον τρόπο αποστολής και πληρωμής σε ασφαλή σύνδεση

Η υποβολή παραγγελίας αγοράς προϊόντων από τους επισκέπτες /χρήστες συνιστά δήλωση βούλησης σύναψης συμβάσεως πωλήσεως όπως αυτή ρυθμίζεται από την σχετική νομοθεσία και όχι απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η σύμβαση καταρτίζεται στην ελληνική γλώσσα.

Με την υποβολή παραγγελίας αγοράς προϊόντων, ο επισκέπτης/χρήστης αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι εφ' όσον όλα ή μέρος των προϊόντων που παρήγγειλε είναι διαθέσιμα και εφ' όσον, κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια της εταιρείας, κριθεί κατάλληλος και φερέγγυος για σύναψη συμβάσεως πώλησης, τότε, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση εκτός της επιβεβαίωσης της παραγγελίας, όλα ή μέρος των προϊόντων που παρήγγειλε θα του αποσταλούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τα είδη ή την ποσότητα των προϊόντων τα οποία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Απαγορεύεται ρητά η υποβολή παραγγελίας αγοράς προϊόντων από μέλος/χρήστη κάνοντας χρήση του προσωπικού κωδικού πρόσβασης, του ονόματος χρήσης και γενικότερα του λογαριασμού (user account) άλλου μέλους /χρήστη ακόμη και αν το άλλο μέλος/χρήστης του οποίου έγινε χρήση του προσωπικού κωδικού πρόσβασης, του ονόματος χρήσης και γενικότερα του λογαριασμού του (user account), έδωσε την ρητή του συγκατάθεση κατόπιν ή και πριν την χρήση.

Σε κάθε περίπτωση υπόχρεο προς πληρωμή και ολοσχερή εξόφληση του τιμήματος των πωληθέντων προϊόντων θα είναι το μέλος/χρήστης του οποίου έγινε χρήση του προσωπικού κωδικού πρόσβασης, του ονόματος χρήσης και γενικότερα του λογαριασμού του (user account) προκειμένου να γίνει υποβολή παραγγελίας αγοράς προϊόντων. Το αυτό ισχύει σε περίπτωση όπου έγινε χρήση του προσωπικού κωδικού πρόσβασης, του ονόματος χρήσης και γενικότερα του λογαριασμού (user account) ενός μέλους/χρήστη από υπαλλήλους, προστηθέντες, βοηθούς ή πάσης φύσεως προσωπικό ή τρίτους προκειμένου να γίνει υποβολή παραγγελίας αγοράς προϊόντων.

3.Τιμές

Οι τιμές που αναφέρονται στην ιστοσελίδα είναι σε ευρώ και περιλαμβάνουν το Φ.Π.Α και όλους τους σχετικούς φόρους. Οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

Η εταιρεία καταβάλει προσπάθεια ώστε να είναι ακριβείς οι τιμές που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί την παντελή έλλειψη λάθους. Σε περίπτωση που υπάρχει λανθασμένη τιμή όσον αφορά ένα προϊόν, θα χορηγηθεί στον καταναλωτή η διακριτική ευχέρεια είτε να αγοράσει το προϊόν στην πραγματική του τιμή είτε να ακυρώσει την παραγγελία.


4.Τρόποι πληρωμής

- Με κατάθεση σε έναν απο τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

- Με αντικαταβολή - πληρωμή κατα την παράδοση της παραγγελίας σας απο την εταιρεία courier.


5.Τρόποι αποστολής

- Με ΕΛΤΑ Courier ΔΩΡΕΑΝ για παραγγελίες 100ευρώ και άνω. Ελλάδα και Κύπρο.
- Με ΕΛΤΑ Courier 4,90 για παραγγελίες κάτω απο 100ευρώ για Ελλάδα.
- Με ΕΛΤΑ Courier 7,80 για παραγγελίες κάτω απο 100ευρώ για Κύπρο.


6.Ενημερωτικά email (newsletter)

Η εταιρεία παρέχει στους χρήστες της ιστοσελίδας της την δυνατότητα αποστολής ενημερωτικών email (newsletter) στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, σχετικά προϊόντα που διαθέτει η Εταιρία στην αγορά και για τυχόν άλλες προσφορές, εφόσον δηλώσουν ότι επιθυμούν να επωφεληθούν αυτής της υπηρεσίας. Η αποστολή newsletter από την Εταιρία είναι απόλυτα συμβατή με τους κανονισμούς αποστολής αλληλογραφίας.

Η εταιρεία δεν ευθύνεται αν τα newsletter δεν ευθύνεται για ενδεχόμενη μη παράδοση ή καθυστέρηση των ενημερωτικών email.Για την εναργέστερη λειτουργία της υπηρεσίας συνιστάται στον χρήστη να συμπεριλάβει την διεύθυνση αποστολής info@evalingerie.gr στην safe list του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου καθώς και να ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το αντίστοιχο spam folder.

Δεν πρόκειται να γίνει καταχρηστική χρήση της εν λόγω υπηρεσίας. Ο χρήστης μπορεί σε κάθε περίπτωση και οποτεδήποτε να ζητήσει τη διακοπή λήψης διαφημιστικών μηνυμάτων επικοινωνώντας με την εταιρεία είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@evalingerie.gr) είτε μέσω της τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης (+30 2310908857).

7.Εφαρμοστέο δίκαιο

Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του επισκέπτη/χρήστη του ηλεκτρονικού καταστήματος του και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.

Για κάθε διαφορά που απορρέει από την χρήση των υπηρεσιών ή και για κάθε άλλο λόγο ανάμεσα στον χρήστη και την εταιρία, εφαρμοστέο είναι το ελληνικό δίκαιο και αρμόδια τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Αυθεντικό κείμενο των παρόντων όρων χρήσης και κανονισμού λειτουργίας είναι το πρωτότυπο κείμενο στην ελληνική γλώσσα.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η εταιρεία με επωνυμία «Κουτινούδη Ευφροσύνη & ΣΙΑ ΕΕ» η οποία εδρεύει στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη αριθμ. 194, Τούμπα, Θεσσαλονίκη ,κύρια και δικαιούχος του παρόντος δικτυακού τόπου www.evalingerie.gr , ενδιαφέρεται για ζητήματα απορρήτου και έχει ως προτεραιότητα της την διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων. Για αυτό τον λόγο καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, κατά την συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που εσείς μας παρέχετε, ώστε να διασφαλίσουμε το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας υπόκειται στους όρους της παρούσας πολιτικής απορρήτου καθώς επίσης και στα οριζόμενα στο εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύει.

Οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική σχετική νομοθετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο της παρούσας πολιτικής απορρήτου. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων προς εναρμόνιση με το εκάστοτε ισχύον νομικό πλαίσιο.

Συνεπώς οι παρόντες όροι προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι δυνατό να υπόκεινται σε αναθεώρηση και ενημέρωση οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Για τον λόγο αυτό σας συνιστούμε να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής χρήση της ιστοσελίδας συνεπάγεται την αποδοχή εκ μέρους σας όλων των ενδεχόμενων τροποποιήσεων.

Με την χρήση του δικτυακού τόπου www.evalingerie.gr και την παροχή των προσωπικών σας δεδομένων προς εμάς συμφωνείται ανεπιφύλακτα με το σύνολο των όρων και των προϋποθέσεων της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου.

1.Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Με τον όρο «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» νοείται κάθε πληροφορία που δύναται να σας ταυτοποιήσει άμεσα(π.χ. το ονοματεπώνυμο σας) ή έμμεσα(π.χ. ο αριθμός τηλεφώνου σας). Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων στοιχεία όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας, ονόματα χρήστη, προσωπικές προτιμήσεις και αγοραστικές συνήθειες.

Το άτομο(φυσικό πρόσωπο) στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα ονομάζεται υποκείμενο των δεδομένων.

2.Τι είναι η επεξεργασία δεδομένων;

Επεξεργασία δεδομένων είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που τηρεί και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα ονομάζεται υπεύθυνος επεξεργασίας.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα στο οποίο έχει ανατεθεί η επεξεργασία των δεδομένων εκ μέρους του υπεύθυνου επεξεργασίας ονομάζεται εκτελών την επεξεργασία.

3.Ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε;

Η ιστοσελίδα www.evalingerie.gr έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είστε σε θέση να την επισκέπτεσθε χωρίς να παρέχετε υποχρεωτικά τα προσωπικά σας δεδομένα εφόσον δεν το επιθυμείτε. Η εταιρεία μας «Κουτινούδη Ευφροσύνη & ΣΙΑ ΕΕ», ως υπεύθυνη επεξεργασίας, συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών του ως άνω δικτυακού τόπου μόνο όταν αυτοί οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν και μόνο για τους στο παρόν αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.

Το www.evalingerie.gr συλλέγει τέσσερις τύπους πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες:

1. Στοιχεία που ο επισκέπτης μας δίνει κατά την εγγραφή του ως χρήστης.
2. Στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει προκειμένου να εκτελεστεί η παραγγελία του.
3. Στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει σε συμμετοχές διαγωνισμών που πραγματοποιούνται κατά καιρούς.
4. Στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά τη σύνδεσή του μέσω άλλης πλατφόρμας (εφαρμογές ios, android, Facebook, Google).

Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία συλλέγονται είναι τα ακόλουθα:

Ονοματεπώνυμο
Διεύθυνση κατοικίας
Ταχυδρομικός κώδικας
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Τηλέφωνο επικοινωνίας
Στοιχεία πιστωτικής κάρτας
Στοιχεία αποστολής-παράδοσης παραγγελίας
Στοιχεία τιμολόγησης

4.Ποια είναι η πολιτική cookies που ακολουθούμε;

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για να μπορούμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε και να σας παρέχουμε συγκεκριμένες δυνατότητες που ίσως βρείτε χρήσιμες.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη/χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη/ χρήστη όσον αφορά στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων της ιστοσελίδας , για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης/χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους. Επιπλέον το πληροφοριακό σύστημα του ιστότοπου συλλέγει αυτόματα πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτεται ο επισκέπτης/χρήστης και σχετικά με τους συνδέσμους σε ιστοχώρους τρίτων που ενδέχεται αν επιλέξει μέσω της χρήσης της ιστοσελίδας

Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη συλλογή πληροφοριών μέσω των cookies, έχετε την δυνατότητα μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε να επιλέξετε την διαγραφή των ήδη υπαρχόντων cookies,την αποδοχή ή την απόρριψη κάθε συγκεκριμένου cookie ή την αυτόματη απόρριψη όλων των μελλοντικών cookies στον υπολογιστή σας με αναπόφευκτη ωστόσο συνέπεια να καταστεί πιο δύσκολη ή ακόμη κι αδύνατη ή χρήση ορισμένων λειτουργιών της παρούσας ιστοσελίδας. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρήση cookies πέρα αυτών για τα οποία έχετε παρέχει την συγκατάθεση σας.

Για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τα cookies και τις επιμέρους εφαρμογές τους μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.allaboutcookies.org

5.Πως λειτουργεί η υπηρεσία newsletter;

Η Εταιρία παρέχει στους χρήστες της Ιστοσελίδας της την δυνατότητα αποστολής newsletter στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση εφόσον δηλώσουν ότι επιθυμούν να επωφεληθούν αυτής της υπηρεσίας. Η αποστολή newsletter από την Εταιρία είναι απόλυτα συμβατή με τους κανονισμούς αποστολής αλληλογραφίας.

Έχετε συνεπώς την δυνατότητα ως επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας, εάν το επιθυμείτε, να ζητήσετε να πληροφορείστε για τα νέα προϊόντα που διαθέτει η Εταιρία στην αγορά και για τυχόν άλλες προσφορές, με την αποστολή διαφημιστικών -ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική του διεύθυνση ή μέσω τηλεφώνου. Δεν πρόκειται να γίνει καταχρηστική χρήση της εν λόγω υπηρεσίας. Ο χρήστης μπορεί σε κάθε περίπτωση και οποτεδήποτε να ζητήσει τη διακοπή λήψης διαφημιστικών μηνυμάτων επικοινωνώντας με την εταιρεία είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@evalingerie.gr) είτε μέσω της τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης (+30 2310908857).

6. Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας;

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά και μόνο για τους εξής σκοπούς:

1. Την κατάρτιση και εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης. Τα δεδομένα που μας παραχωρείτε θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση των εντολών αγοράς και των σχετικών με αυτές ενεργειών (αποστολή εμπορευμάτων, ταυτοποίηση πελάτη όταν είναι αναγκαίο, διαχείριση των πληρωμών κ.λπ.).

2. Την προώθηση και διαφήμιση των προϊόντων μας. Ενδέχεται να ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για να σας αποστείλουμε στοχευμένο υλικό (όπως ευχές για τα γενέθλιά σας) ή γενικευμένα διαφημιστικά μηνύματα και προωθητικό υλικό σχετικά με νέα προϊόντα ή ειδικές προσφορές του ηλεκτρονικού μας καταστήματος (μέσω ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεομοιοτυπίας, μηνύματος SMS κ.λπ.).

3. Την στατιστική έρευνα. Τα προσωπικά σας δεδομένα και τα cookies για τα οποία έχετε παρέχει την συγκατάθεση σας μας βοηθούν να εποπτεύουμε την επισκεψιμότητα του παρόντος ιστότοπου και τις καταναλωτικές συνήθειες των πελατών μας.

4. Την υποχρεωτική συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Η εταιρία μας επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε προκειμένου να εναρμονιστεί με τις επιταγές της εκάστοτε κείμενης νομοθεσίας(έκδοση αποδείξεων, αρχή λογοδοσίας, διατήρηση δεδομένων για ελάχιστη διάρκεια κ.λπ.).

5.  Την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών και τη διευκόλυνση της διαδικασίας παραγγελίας. Η εταιρεία μας μέσω της επεξεργασίας δεδομένων αποσκοπεί στην βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην διασφάλιση ότι το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου παρουσιάζεται με τον πιο αποδοτικό τρόπο για εσάς και τον υπολογιστή σας.

7.Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των δεδομένων;

Η συλλογή και η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται για την κατάρτιση και εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης και την καλύτερη εξυπηρέτηση σας και έχει ως νόμιμη βάση της την προηγούμενη συγκατάθεση σας αναφορικά με το είδος των δεδομένων και τους σκοπούς της επεξεργασίας, εντός του πλαισίου της κείμενης νομοθεσίας.

8.Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων σας;

Αποδέκτες των δεδομένων είναι: (Α) Η εταιρεία με επωνυμία «Κουτινούδη Ευφροσύνη & ΣΙΑ ΕΕ» και το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας, (Β) οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις, οι οποίες επεξεργάζονται τα δεδομένα σας ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας,(Γ) οι δημόσιες ή δικαστικές υπηρεσίες ή ανεξάρτητες αρχές, εφόσον προκύπτει από διάταξη νόμου ή εισαγγελική παραγγελία ή δικαστική απόφαση/διαταγή.

9.Πως εξασφαλίζουμε ότι οι εκτελούντες την επεξεργασία σέβονται τα δεδομένα σας;

Οι εκτελούντες την επεξεργασία έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την εταιρεία μας:

Να τηρούν εχεμύθεια.

Να μη μοιράζονται δεδομένα με τρίτους χωρίς την άδεια της εταιρείας.

Να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας.

Να συμμορφώνονται με το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Να μην προβαίνουν σε επεξεργασία πέρα από αυτήν που τους επιτρέπει η εταιρεία σύμφωνα με τους σκοπούς επεξεργασίας.

10.Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούνται τα δεδομένα σας;

Τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας μας συλλέγονται και διατηρούνται για τον απολύτως απαραίτητο χρόνο που απαιτείται για τους ως άνω σκοπούς επεξεργασίας και μετά διαγράφονται.

Η διάρκεια διατήρησης των δεδομένων καθορίζεται από την υποχρέωση διατήρησης που επιβάλλει το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Σε κάθε περίπτωση η εταιρία μας τα διατηρεί τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ή σύμβαση καθώς και για όσο διάστημα δύνανται να προκύψουν νομικές αξιώσεις που απορρέουν από αυτή. Ακόμη είναι πιθανή η παράταση της χρονικής διάρκειας διατήρησης των δεδομένων για λόγους απόδειξης ενώπιον των δικαστηρίων σχετικά με την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας είτε για λόγους συμμόρφωσης με τις υποδείξεις δημοσίων ή ανεξάρτητων αρχών.

11.Είναι ασφαλή τα δεδομένα σας;

Η εταιρεία μας δεσμεύεται να διαφυλάσσει τα προσωπικά σας δεδομένα. Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε ασφαλή σύνδεση (https://) μέσω τεχνολογίας SSL (Secure Socket Layer). Η τεχνολογία SSL στηρίζεται σε ένα κωδικό κλειδί για κρυπτογράφηση των δεδομένων πριν αποσταλούν μέσω της (SSL) σύνδεσης. Ο έλεγχος ασφαλείας μεταξύ των δεδομένων και του Server γίνεται με βάση το μοναδικό κωδικό κλειδί διασφαλίζοντας στο ακέραιο την επικοινωνία .

Επιστρατεύουμε επίσης όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας δεδομένων για την αποτροπή του κινδύνου απώλειας, κακής χρήσης, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και κοινοποίησης των προσωπικών τους πληροφοριών. Επανεξετάζουμε και τροποποιούμε τα μέτρα ασφάλειας κάθε φορά που κρίνεται απαραίτητο.

Η επεξεργασία των δεδομένων σας με οποιονδήποτε τρόπο επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα από εμάς πρόσωπα, εργαζόμενους και συνεργάτες μας αποκλειστικά για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς. Η εταιρεία μας δεν θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους, που δε σχετίζονται με την ίδια, χωρίς τη συγκατάθεση σας, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

12.Ποιά είναι τα νόμιμα δικαιώματα σας;

Όσον αφορά την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, έχετε τα εξής δικαιώματα:

Δικαίωμα πρόσβασης: Μπορείτε να μας ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς, όπως κατηγορίες των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που έχουμε στην κατοχή ή τον έλεγχό μας, για ποιο σκοπό χρησιμοποιούνται, από που συλλέχθηκαν, αν όχι από σας άμεσα, και σε ποιους έχουν κοινοποιηθεί, κατά περίπτωση. Μπορείτε να λάβετε από εμάς χωρίς χρέωση ένα αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που κρατάμε για εσάς. Διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώσουμε μια εύλογη αμοιβή για κάθε περαιτέρω αντίγραφο που ενδεχομένως μας ζητήσετε.

Δικαίωμα διόρθωσης: Στην περίπτωση που διαπιστώσετε πως τα δεδομένα σας είναι ανακριβή η ελλιπή μπορείτε να μας ζητήσετε να τα διορθώσουμε ή συμπληρώσουμε .Έχετε επίσης τη δυνατότητα να ελέγξετε και να διορθώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα με την είσοδό στον προσωπικό σας λογαριασμό μέλους στο www.evalingerie.gr

Δικαίωμα Διαγραφής: Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας εφόσον δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν. Επιπροσθέτως έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε την διαγραφή των προσωπικών σας στοιχείων σε περίπτωση ανάκλησης της συγκατάθεσης σας προς επεξεργασία, εφόσον δεν υπάρχει άλλη νόμιμη βάση για αυτήν.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Μπορείτε να ζητήσετε τον περιορισμό επεξεργασίας των δεδομένων σας όταν η ακρίβεια των δεδομένων αμφισβητείται, είναι παράνομη ή για άλλους λόγους.  Εάν προβάλετε αντιρρήσεις, θα σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχουν νόμιμοι λόγοι για περαιτέρω επεξεργασία τους. Η επεξεργασία των δεδομένων σας για σκοπούς διαφήμισης δεν συνιστά νόμιμο λόγο.

Δικαίωμα στη φορητότητα: Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε τα δεδομένα που σας αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο ή την διαβίβαση τους σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

Δικαίωμα εναντίωσης: Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας ή να άρετε την συγκατάθεση σας. Στην περίπτωση αυτή θα σταματήσουμε άμεσα την επεξεργασία των δεδομένων σας, εφόσον δεν υπάρχουν νόμιμοι ή επιτακτικοί λόγοι που υπερισχύουν του δικαιώματος σας.

Δικαίωμα καταγγελίας: Έχετε το δικαίωμα, εάν θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά σας όσον αφορά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία εδρεύει στην Αθήνα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23) και στο τηλέφωνο 2106475600 και φαξ 2106475628 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας complaints@dpa.gr

13.Πως μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μπορείτε να μας στείλετε ένα σχετικό email, περιγράφοντας το δικαίωμα που θέλετε να ασκήσετε είτε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας info@evalingerie.gr , με τίτλο-αίτημα «ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ/ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ/ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ/ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ/ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ» περιγράφοντας το αίτημα σας. Στη συνέχεια εμείς θα το εξετάσουμε και θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Απαντάμε στα αιτήματα σας δωρεάν εντός (1) ενός μηνός από την παραλαβή τους. Αν, όμως, το αίτημα σας είναι περίπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων δύναται να λάβουμε παράταση άλλων δυο μηνών εφόσον κριθεί απολύτως αναγκαίο και αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωση σας. Αν τα αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα μη ανταπόκρισης σε αυτά.